Mera sockor =)

Fortsatte att sticka strumpor efter det mönstret jag hittade från Sandnes Garn, och har nu två färdiga par. Tänkte jag ska sticka ett par till så har jag så det räcker en stund =)

Strumporna är stickade i merinoull som jag hittade på rea för snart två år sedan. Tycker det är jättefina vår färger!

Stickad i dubbeltråd, en gul och en vit.

Alla tre färdiga par. Den blå stickade jag tidigare i vinter.



Strumporna i resårstickning är stickade i dubbeltråd, för att göra dom lite tjockare. Jag har utgått i från nämnda mönster med lite egna ändringar. Jag stickade skaftet mer än dubbelt så långt och hela sockan, frånsett under själva foten och hälen, är stickat i resår för bättre passform. 
Nu ska jag bara sticka ett par till i grönt och vitt så kanske jag kan lägga undan strumpstickorna en stund och koncentrera mig på att få färdigt de andra projekten som ligger och ropar =)

Vips så händer det!

 Frustrationsutblåsningen hjälpte. Till slut hittade jag ett mönster från Sandnes Garn som jag bestämde mig för att prova. Stickar i str 6 månader och det ser faktiskt ut som att första sockan passar =) 






Saga Idunn på Facebook

Gå gärna in och titta på min sida på Facebook. =)

Har precis startat men tanken är att jag ska lägga ut lite inlägg bara på facebook, tex länkar till andra bra stickningsbloggar eller mönster och annat spännande!

Välkomna! 

Frustration

Är ganska frustrerad just nu. Har letat och letat, både i böcker, mönsterhäften och på Internet men hittar inget bra mönster på strumppor. Allt jag hittar är antingen för stort, passar bara till bebisar som inte börjat gå eller så är det massa tjafs på som flätor och hålmönster..

Vill sticka ett par helt vanliga ullstrumpor till Idunn som passar! Att det ska vara så svårt....

Strumporna som jag stickade tidigare i vinter, se här, blev ju allt för stora. Troligen lagom nästa vinter och alla mönster jag hittar och testat visar sig vara lika stora oavsett om jag stickar i str 0-3 månader... väldigt konstigt.
Har tom provat att sticka med mindre stickor och tunnare garn men allt blir för stort.. Suck!



Måste bara få blåsa ut lite frustration här på bloggen så hoppas jag att jag hittar det jag letar efter snart.

Om ni har nåt tips så få ni gärna kommentera =)

Kram Saga

Nya byxor

Jag har börjat sticka på ett par byxor som är tänkt ska matcha skappeltröjan. 
Första försöket repade jag upp då jag efter en stund insåg att de blev alltför stora, hade valt str 1 år men såg mer ut att passa en fyra-åring. Kanske kan bero på att jag stickar med dubbeltråd precis som på tröjan?

Hur som helst så la jag upp nya maskor och nu ser det betydligt mer riktigt ut =)

Mönster är från Sandnesgarnhäftet "Klassiker" och stickas precis som tröjan i baby alpaca/silk och baby merino från Drops.




Mini-Skappel =)

Idunns stickade tröja är nu klar. 
Det gick fortare än vad jag trodde, började förra helgen lite smått och har stickat den på tre kvällar.

Jag har stickat den i silke/babyalpaca och baby merino ull, bägge varianter från Drops.








Hoppas den lilla damen blir lika nöjd om hennes mamma =)