Sommaren i bilder


Själarnas Öden - Ödesgudinnans Val (bokrecension)

Tidigare i sommar fick jag tips av en väninna att Seraf Förlag sökte nya recensenter till sina böcker. 
Seraf är ett litet förlag som startades i 2013, och de har för tillfället gett ut 7 titlar inom ungdomslitteratur, med fokus på fantasy, både som fysiska böcker och några få e-böcker.

Jag tog kontakt med förlaget och fick svar av Caroline Hurtig, som skrivit trilogin Själarnas Öden
Jag fick snabbt godkänt av Caroline som skickade första delen, Ödesgudinnans Val, som e-bok, eftersom serien ska nylanseras som detta nu i höst. Men just på grund av att jag fick den som e-bok så känner jag att jag måste dela recensionen i två delar, en del för den tekniska biten och en del för själva boken.

Brödet som aldrig slår fel

Det där med bröd är ett återkommande tema i vår familj. Gubben tycker det är gott med hembakat, men kan lika gärna köpa, lillfröken var länge tveksam till hembakat och ville helst ha polarbröd, medan jag egentligen inte tål köpebröd. 
Just detta har jag funderat fram och tillbaka på.. Varför jag inte tål köpebröd men inte upplever några problem med hembakat, oavsett mjöltyp?

Dronningen av Tearling - min första bokrecension

Dronningen av Tearling - Bazar Forlag

Från presentationen på baksidan:
Det var en gang at menneskene seilte bort fra en døende verden for å etablere et nytt land, uten moderne teknologi. 300 år senere er dette samfunnet delt opp i fire nasjoner: Tearling, Cadare, Callae og Mortmesne. 
Mortmesne regjeres av en ond dronning, som bare venter på sjansen til å invadere Tearling igjen. 

19 år etter dronning Elyssa av Tearlings død, blir datteren Kelsea Raleigh hentet ut fra skjulestedet sitt og eskotert til hovedstaden for å ta sin rettmessige plass som dronningen av Tearling. Kelsea må gjennom en ilddåp som enten vil gjøre henne til en legende - eller utslette henne.