Ny bokrecension - Månfolkets land, del 2 i Själarnas Öden

Månfolkets land
av
Caroline Hurtig


Bild lånad från Seraf Förlag

Från baksidestexten, lånad från förlagets hemsida

Vilda och Vilja kämpar med att leva upp till sina roller, det är inte alltid lätt att ha en mor som är gudinna. Eller en far som är överbeskyddande.
Men trots alla ögon de har på sig smyger sig andra krafter närmre, de dras till tvillingarna och vill vara i deras närhet.Lockelsen är stor och Vilda och Vilja hamnar mitt i en storm av begär, vänskap, hat, avundsjuka och kärlek.
De tvingas växa upp och kämpa för att finna sig själva. Finna sina egna styrkor när de ställs inför oanade utmaningar. Hur stora är deras krafter? Och varför var deras liv så viktiga att ödet riskerade andras liv för att de skulle födas?

Månfolkets land är del två i serien om Själarnas öde av Caroline Hurtig.
Jag har även läst och recenserat del ett, Ödesgudinnans val.
Boken, som startar ca tio år efter första delen, fortsätter i mycket av den samma stilen, bara mycket mer vuxet.
Jag tycker att språket har ändrats, blivit mognare, mer jämn och det är ett bättre flyt i berättandet.
Karaktärerna från första boken vidareutvecklas på ganska intressanta sätt, det är inte allt som är förutsägbart i vad som sker med vare sig huvudpersoner eller bipersoner i berättelsen. Spännande!
Jag gillar hur Caroline för historien framåt utan att dra med sig läsaren, så mer lockar hon oss att vilja fortsätta att följa med längre in i berättelsen. Oväntade händelser och relationer mellan karaktärerna är ett stort plus som ger extra krydda i boken. 😊
Berättelsen utvecklas i takt med karaktärerna, och det blev efter ett tag svårt att lägga boken i från sig, när det bara blev mer och mer spännande i handlingen.
Det ska bli väldigt kul och spännande att fortsätta med del tre, där historien verkar ta ytterligare en oväntad twist!

En bok jag rekommenderar varmt! 😄📖
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar