Några favoriter bland böcker jag har läst i 2016


Inspirerad av flera andra bokbloggare så vill jag dela med mig av en liten översikt på de böckerna jag har tyckt mest om att läsa under 2016. De presenteras utan inbördes ordning. Hoppas att de kan ge lite läsarglädje även i år 😄
The Girl on the Train
En thriller med lite annorlunda uppbyggnad. Lär känna Rachel som gör allt hon kan för att glömma det förflutna samtidigt som det är viktigare än någonsin att hon verkligen kommer ihåg när hon drar in som vittne i en krävande polisutredning. (Recenserad här)

A Court of Thorn and Roses och A Court of Mist and Fury: 
En fantasytrilogi med allt man kan önska sig. Mörka krafter, alver, magi, stark kvinnlig huvudkaraktär, spänning, mysterier, kärlek osv. Jag ser framemot att fortsättningen kommer i vår! LÄS! (Bokrecension kommer)

The Queen of Tearling: 
En fantastiskt spännande fantasyroman om en kvinna som helt plötsligt får veta att hon är den rättmätiga arvtagaren till tronen i det krigshärjade landet Tearling. Läsaren får följa med på hennes resa mot huvudstaden och hennes plats som drottning, en resa som kantas av ständigt nya utmaningar, lärdomar och fiender. Jag har både del 2 och tre i trilogin på läslistan för 2017. (Recenserad här

Jotnens hjemkomst:
Del ett i en trilogi inspirerad av den fornnordiska mytologin. Tyrar, en helt vanlig polis, uppsöks av en enögd man som är övertygad om att han egentligen är Tyr, asarnas krigsgud. Ragnarök närmar sig och Oden har kallat hem sin starkaste krigare för att leda styrkorna i slaget om de nio världarnas framtid. För mig som historienörd, och framför allt vikingatida historia, så var detta en fröjd att läsa! (Bokrecension kommer)

Red Queen:
Red Queen är en intressant roman som tar upp problematiken med att dela upp befolkningen i ett A-lag och ett B-lag. Vad är det som bestämmer vilket lag som är bäst, som ska styra landet? Och vad gör man när det visar sig att denna indelningen inte är felfri? 
I boken träffar vi Mare, medlem av B-laget, men som visar tecken till att egentligen tillhöra A-laget. Vi följer hennes resa till sin fulla potential och får se hur de tidigare så solida grundmurarna i samhället bryts ner. (Bokrecension kommer) 

The Bird and the Sword:
Swallow, Daughter, pull them in, those words that sit upon your lips. Lock them deep inside your soul, hide them ‘til they’ve time to grow. Close your mouth upon the power, curse not, cure not, ‘til the hour. You won’t speak and you won’t tell, you won’t call on heav’n or hell. You will learn and you will thrive. Silence, Daughter. Stay alive.
Så här startar boken om Lark, en ung kvinna som används i hennes fars ränkspel för att komma till makten. Lark som genom hennes mors sista ord blivit stum. En otroligt fin berättelse om tillit, fördomar, kärlek och att förneka sitt öde. (Bokrecension kommer)

The Witch hunter:
Det har blivit mycket fantasyromaner det sista året, men denna skiljer sig ut tycker jag. Bra skriven historia med drag från första början. Elizabeth är häxjägare och riktigt duktig på sitt jobb. Men en dag blir hon själv anklagad för att var trolldomskunnig och hon kastas i fängelse. Räddningen kommer från oväntat håll och Elizabeth måste bestämma sig för hur mycket hennes liv och frihet egentligen är  värt. (Bokrecension kommer)

Månfolkets Land:
Andra delen i Caroline Hurtigs trilogi om Själarnas öden.
En expedition till okänd mark, med en märklig grupp individer som inte helt litar på varandra men som måste samarbeta för att hitta och rädda de som blivit fångade i Månfolkets land. Kan tvillingsystrarna Vilja och Vilda leva upp till förväntningarna som finns på dom, Ödesgudinnans döttrar? (Recenserad här)

Miljöetik och miljövård:
Detta var en av kursböckerna som jag hade under höstterminen 2016. Boken är 16 år gammal, men finns i en nyare version som e-bok. Men låt inte detta avskräcka dig. Boken tar på ett lättsmält sätt upp miljöproblematiken, och hur man ska/borde tänka för att minska risken för oåterkalleliga miljö- och klimatförändringar. Tänkvärd och bra bok. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar